Somrig bakpotatis

Somrig bakpotatis

Somrig bakpotatis

Bakad potatis är gott och enkelt på sommaren. Här serverar vi den med en krämig räkröra och en härlig grönsallad.

Ingredienser (4 port)

  • 4 bakpotatisar

  • 3 dl crème fraiche

  • 1 rödlök

  • 75g röd caviar

  • 500g räkor med skal

  • 1 knippe dill

Så här gör du (60 min)

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisarna och stick hål runt om med en gaffel eller provsticka. Lägg potatisarna på ugnsgallret och ställ in i ugnen. Baka ca 45-60 minuter. Eller i mikrovågsugnen ca 15 minuter på full effekt.

  2. Finhacka löken och dillen. Skala räkorna. Blanda lök, dill och hälften av räkorna med crème fraîche. Rör i 2-3 msk röd caviar. Smaka av med salt och peppar.

  3. Ta ut potatisarna och snitta ett kryss i toppen. Fyll potatisarna med räkröran. Toppa med röd kaviar och resten av räkorna.

    Servera potatisarna med räkröra, räkor och caviar. Toppa gärna med citron och dill.