Grillad lax med sommarsås

Grillad lax med sommarsås

Grillad lax med sommarsås

Med foliepaket kan du enkelt laga till en smakrik grillmiddag. Här har vi fyllt det med lax, tomat och mozzarella. Mums!

Ingredienser (4 port)

  • 700g laxfilé

  • 200g småtomater

  • 1 citron

  • 125g mozzarella

  • 1 kruka färsk basilika

  • 600g potatis

  • 400g majskolvar

  • 2dl matyoghurt

Så här gör du (ca 35 min)

  1. Tänd grillen. Klipp ut en stor bit folie och pensla med olja. Lägg laxen i mitten av folien (det går också bra att dela laxen i fyra bitar och göra fyra paket). Dela tomaterna på hälften och lägg runt om laxen.

  2. Pressa över citron. Salta och peppra. Skiva mozzarellan tunt och lägg på laxen. Finhacka basilika och strö över. Avsluta med att ringla över lite olja. Vik ihop folien så att det blir ett tätt paket. Lägg på grillen ca 15-20 minuter.

  3. Koka potatis under tiden. Lägg majskolvarna på grillen. Vänd lite då och då så att de får fin färg runt om. Blanda matyoghurt med salt, peppar, rivet citronskal och finhackad basilika.

    Servera laxen med grillad majs, kokt potatis och basilikasås.