Frisk bönpasta med halloumi

Frisk bönpasta med halloumi

Frisk bönpasta med halloumi

Bjud på bönpasta till middag! Med en syrlig pastasås och stekt halloumi har du snabbt och enkelt en härlig pastarätt.

Ingredienser (4 port)

  • 4 portioner bönpasta

  • 1 gul lök

  • 1 vitlöksklyfta

  • 2 tomater

  • 1 kruka färsk persilja

  • 2dl lätt fraiche

  • 1 tärning grönsaksbuljong

  • 200g halloumi

Så här gör du (10 min)

  1. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Hacka lök och vitlök. Grovhacka tomaterna. Finhacka persilja.

  2. Stek lök och vitlök i olja på medelvärme tills löken är genomskinlig. Blanda i tomater, lätt fraîche, (ev. 1 dl vatten) och buljong. Puttra ihop någon minut och smaka av med salt och peppar.
     
  3. Skiva halloumiosten och dela i mindre bitar. Stek tills den är gyllene. Finhacka persilja och blanda ner i såsen tillsammans med den kokta pastan.

    Servera pastan i tomat- och persiljesåsen tillsammans med stekt halloumi och gärna med en fräsch sallad till.