Brunch med lax och äggröra

Brunch med lax och äggröra

Brunch med lax och äggröra

Laga till en lyxigt enkel sommarbrunch med äggröra och varmrökt lax. Perfekt för lata dagar när man vill unna sig något extra gott.

Ingredienser (4 port)

  • 600g varmrökt lax

  • 8 ägg

  • 1,5 dl grädde

  • 1 krm salt

  • 2 msk smör

  • 1 knippe gräslök

 Så här gör du (ca 10 min)

  1. Vispa äggen med en gaffel i en skål. Blanda i grädde, peppar och lite salt (salta gärna efteråt).

  2. Värm upp en stekpanna och smält smöret. Häll i äggsmeten och rör hela tiden. När äggröran tjocknat häll upp den på fat.

  3. Finhacka gräslök.

    Servera äggröran med varmrökt lax och toppa med gräslök. Gott till är också stekta småtomater.