Ingredienser (4 port)
700g laxfilé
3 msk sesamfrö
500g färskpotatis
3 paprikor
2 rödlökar
250 ml mangoraja eller annan kyld sås
700g laxfilé
3 msk sesamfrö
500g färskpotatis
3 paprikor
2 rödlökar
250 ml mangoraja eller annan kyld sås
Skär laxfiléerna i 3x3 cm stora bitar. Trä laxbitarna på spett. Pensla med olja och strö över sesamfrö. Grilla spetten ca 2-3 minuter på varje sida.
Koka potatisen (om du vill kan du grilla potatisen efter den är kokt).
Dela rödlöken på hälften, behåll skalet på. Grilla löken och hela paprikor tills de är mjuka. Skala rödlöken och dela i klyftor. Dela paprikorna på mitten och ta ut kärnhuset. Blanda paprika och rödlök med den kokta potatisen. Ringla över olja. Salta och peppra. Strö över sesamfrö.
Servera laxspetten med potatis- och paprikasallad och kall sås. Toppa gärna med färska örter.