Lätt lunch med chilibites

Lätt lunch med chilibites

Lätt lunch med chilibites

Med chilibites, matvete och grönsaker kan du lätt laga till en smarrig och färggrann sommarlunch. Mums!

Ingredienser (4 port)

  • 300g chilibites eller morots- och ingefärabollar

  • 4 portioner matvete

  • 1 nektarin

  • 1 zucchini

  • 200g småtomater

  • 1 rödlök

  • 175g kvargbearnaise

  • 1 citron

 Så här gör du (ca 35 min)

  1. Koka matvetet enligt instruktionerna på förpackningen.

  2. Skär nektarinen och zucchinin i mindre bitar. Dela småtomaterna. Strimla rödlöken fint. Blanda allt med det kokta matvetet. Pressa över citron, ringla över lite olja. Smaka av med salt och peppar.

  3. Stek de djupfrysta chilibitsen i ca 8 minuter tills de får en fin stekyta.

    Servera matvetesalladen med chilibites och bearnaisesås. Toppa gärna med färska örter.