Bakad potatis med skagenröra

Bakad potatis med skagenröra

Bakad potatis med skagenröra

Bakad potatis är lika gott och som enkelt! Fyll den med en krämig räkröra, toppa med caviar och servera med en somrig grönsallad.

Ingredienser (4 port)

  • 4 bakpotatisar

  • 2 dl gräddfil

  • 1 knippe dill

  • 75g röd caviar

  • 100g räkor i lake

  • 1 citron

 Så här gör du (ca 60 min)

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisarna och stick hål runt om med en gaffel eller provsticka. Lägg potatisarna på ugnsgallret och ställ in i ugnen, baka ca 45-60 minuter eller i mikrovågsugnen ca 15 minuter på full effekt. Vill du grilla potatisarna täcker du dem först med folie och lägger sedan på grillen i ca 40 minuter.

  2. Finhacka dillen. Blanda med gräddfil, 2 msk röd caviar och hälften av räkorna. Smaka av med citron, salt och peppar.

  3. Ta ut potatisarna och snitta ett kryss i toppen. Fyll potatisarna med gräddfilsröran. Toppa med röd kaviar och räkor.

    Servera potatisarna med gräddfilsröra, räkor och caviar. Toppa gärna med citron och dill.