Snabb och enkel fiskgratäng

Snabb och enkel fiskgratäng

Snabb och enkel fiskgratäng

Den här gratängen är lika snabb som enkel och sköter sig själv i ugnen. Perfekt när vardagen är lite extra svår att få ihop.

Ingredienser (4 port)

  • 600g torskfilé

  • 500g broccoli

  • 1 citron

  • 3 dl lättfraiche

  • 1/2 dl finklippt dill

  • 1 kg potatis

 Så här gör du (ca 30 min)

  1. Sätt ugnen på 175°C. Lägg de tinade torskfiléerna i en smord ugnssäker form. Fördela broccolin runt om torsken i formen. Salta, peppra och pressa citronsaft över.

  2. Blanda rivet citronskal med lätt fraîche och finklippt dill. Täck fisken med såsen och tillaga mitt i ugnen ca 20-25 minuter.

  3. Koka potatisen i lättsaltat vatten.

    Servera gratängen med kokt potatis. Toppa gärna med färsk dill.