Pajer med ädelost och broccoli

Pajer med ädelost och broccoli

Pajer med ädelost och broccoli

Minipajer är lika gott till vardags som till fest! Den här gången har vi fyllt dem med gräddig ädelost och broccoli.

Ingredienser (10 st)

  • 10x45g smördeg

  • 140g Kvibille gräddädelost

  • 400g broccolibuketter

  • 1 gul lök

  • Svartpeppar

Så här gör du (ca 30 min)

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tina broccolin och dela i mindre bitar. Finstrimla löken och fräs i lite smör på låg värme tills den är gyllene. Blanda i broccolin. Fräs någon minut. Krydda med salt och peppar.

  2. Tryck ut smördegsplattorna i små pajformer, en stor pajform eller i en muffinsform. Blanda hälften av osten med broccoli- och lökblandningen. Fördela ut i smördegsformarna. Strö över resten av ädelosten.

  3. Grädda i ugnen ca 15 minuter, tills degen puffat upp och är gyllene.

    Servera pajerna med en fräsch sallad.