Ingredienser (4 port)
Detta är till en dubbel sats pannkakor, för en mindre tårta gör hälften.
5 dl vetemjöl
12 dl mjölk
6 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk salt
Smör till stekning
5 dl vispgrädde
2 dl jordgubbssylt
Färska jordgubbar (till garnering)
Detta är till en dubbel sats pannkakor, för en mindre tårta gör hälften.
5 dl vetemjöl
12 dl mjölk
6 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk salt
Smör till stekning
5 dl vispgrädde
2 dl jordgubbssylt
Färska jordgubbar (till garnering)
Blanda vaniljsockret med mjölet. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken. Tillsätt ägg och salt och vispa ihop. Smält eventuellt lite smör och blanda i.
Smält en klick smör i en stekpanna. Grädda pannkakorna en och en. Lägg på hög och låt svalna.
Vispa grädden och fördela ut tillsammans med jordgubbssylt mellan pannkakorna. Garnera med grädde och färska jordgubbar.
Servera pannkakstårtan med kaffe och saft.