Festlig pannkakstårta

Festlig pannkakstårta

Festlig pannkakstårta

Bjud in till en festlig sensommarfika med pannkakstårta. Bygg den så högt du vill och garnera efter eget tycke och smak.

Ingredienser (4 port)

Detta är till en dubbel sats pannkakor, för en mindre tårta gör hälften. 

  • 5 dl vetemjöl

  • 12 dl mjölk

  • 6 ägg

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 2 tsk salt

  • Smör till stekning

  • 5 dl vispgrädde

  • 2 dl jordgubbssylt

  • Färska jordgubbar (till garnering)

Så här gör du (ca 45 min)

  1. Blanda vaniljsockret med mjölet. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken. Tillsätt ägg och salt och vispa ihop. Smält eventuellt lite smör och blanda i.

  2. Smält en klick smör i en stekpanna. Grädda pannkakorna en och en. Lägg på hög och låt svalna.

  3. Vispa grädden och fördela ut tillsammans med jordgubbssylt mellan pannkakorna. Garnera med grädde och färska jordgubbar.

    Servera pannkakstårtan med kaffe och saft.