Fisksoppa med asiatiska smaker

Fisksoppa med asiatiska smaker

Fisksoppa med asiatiska smaker

Med curry, ingefära och purjolök sätter du rejält med smak på den här fisksoppan. En lika enkel som god rätt. Smaklig måltid!

Ingredienser (4 port)

  • 400 ml kokosmjölk

  • 1 fiskbuljongtärning

  • 1 purjolök

  • 1 röd paprika

  • 1 msk röd curry

  • 1 msk riven ingefära

  • 375g torsk

  • 170g räkor i lake

Så här gör du (ca 30 min)

  1. Strimla purjolöken och paprikan. Fräs i en gryta med smör eller olja några minuter.

  2. Blanda i röd curry och ingefära, rör runt. Häll i kokosmjölk, 3-4 dl vatten och fiskbuljongtärningen. Låt allt sjuda ca 10 minuter.

  3. Dela torskfilén i mindre bitar och lägg i grytan. Sjud ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda i räkorna precis innan servering.

    Servera fisksoppan med ett gott bröd.