Ingredienser (4 port)
400 ml kokosmjölk
1 fiskbuljongtärning
1 purjolök
1 röd paprika
1 msk röd curry
1 msk riven ingefära
375g torsk
170g räkor i lake
400 ml kokosmjölk
1 fiskbuljongtärning
1 purjolök
1 röd paprika
1 msk röd curry
1 msk riven ingefära
375g torsk
170g räkor i lake
Strimla purjolöken och paprikan. Fräs i en gryta med smör eller olja några minuter.
Blanda i röd curry och ingefära, rör runt. Häll i kokosmjölk, 3-4 dl vatten och fiskbuljongtärningen. Låt allt sjuda ca 10 minuter.
Dela torskfilén i mindre bitar och lägg i grytan. Sjud ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda i räkorna precis innan servering.
Servera fisksoppan med ett gott bröd.