Mustigt långkok till lågt pris

Mustigt långkok till lågt pris

Mustigt långkok till lågt pris

En mustig gryta värmer gott på höstkanten. Svenska rotfrukter passar perfekt med högrev som får sjuda tills det blir riktigt mört!

Ingredienser (4 port)

  • 600g högrev

  • 1 gul lök

  • 2 morötter

  • 300g kålrot

  • 2 köttbuljongtärningar

  • 1 msk tomatpuré

  • 1/2 msk soja

  • 600g potatis

Så här gör du (ca 60 min)

  1. Skär köttet i mindre bitar, ca 3x3 cm. Hacka löken. Skala och skär morötter och kålrot i mindre bitar. Bryn köttet i omgångar i smör i en gryta. Blanda ner löken och låt allt steka ihop några minuter.

  2. Smula ner buljongtärningar och häll på 5 dl vatten. Blanda i tomatpuré och soja. Krydda med nymald svartpeppar. Låt allt koka upp och sjud minst 30 minuter, gärna längre. Lägg sedan i rotfrukterna och puttra ytterligare 30 minuter eller tills köttet är mört.

  3. Koka potatisen. Smaka av grytan med salt, peppar och eventuellt en skvätt grädde eller lite rött vin om du vill det.

    Servera grytan med kokt potatis. Toppa gärna med färsk persilja.