Snabbt och lyxigt med färsk pasta

Snabbt och lyxigt med färsk pasta

Snabbt och lyxigt med färsk pasta

Med färsk pasta gör du snabbt en mumsig pastarätt som känns riktigt lyxig. Toppa med valnötter och parmesanost. Smarrigt!

Ingredienser (4 port)

  • 2x250g tortelloni ricotta/spenat

  • 3 dl grädde

  • 1 gul lök

  • 1 vitlöksklyfta

  • 100g färsk bladspenat

  • 100g valnötter

  • Parmesanost

Så här gör du (ca 20 min)

  1. Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Ta av och hacka grovt.

  2. Finhacka lök och vitlök. Fräs i olja eller smör i en stekpanna med hög kant. Blanda i grädde och spenat. Koka upp och sjud någon minut. Smaka av med salt och peppar.

  3. Koka tortellonin enligt instruktionerna på förpackningen. Häll av och blanda sedan ner i gräddsåsen. Rör runt ordentligt.

    Servera tortellonin med gräddsåsen. Toppa med rostade valnötter och färskriven parmesanost.