Mustig chili till höstkvällen

Mustig chili till höstkvällen

Mustig chili till höstkvällen

En mustig chili con carne är perfekt som middagsrätt under ruggiga höstkvällar. Både värmande och smakrik!

Ingredienser (4 port)

  • 500g blandfärs

  • 2x400ml vita bönor i tomatsås

  • 400 ml kidneybönor

  • 400g krossade tomater

  • 1 dl chilisås

  • 2 röda paprikor

  • 2 gula lökar

  • 2 vitlöksklyftor

  • 2 tsk paprikapulver

  • 1/2 tsk chilipulver

  • 1 köttbuljongtärning

Så här gör du (ca 40 min)

  1. Hacka gul lök, vitlök och röd paprika i små bitar. Fräs i en stor gryta. Stek samtidigt köttfärsen i en stekpanna. När den är färdig, lägg över i grytan med grönsakerna.

  2. Blanda ner vita bönor, kidneybönor och krossade tomater i grytan. Krydda med chilisås, paprikapulver och blanda även ner en buljongtärning. Låt allt puttra ca 20 minuter på låg värme.

  3. Smaka av med salt, peppar och chilipulver.

    Servera med ett gott bröd. Toppa gärna med färsk persilja.