Ingredienser (4-6 port)
15 digestivekex
100g smör
1/2 tsk kardemumma
4 gelatinblad
500g hallon
200g philadelphiaost
250g kesella
1/2 tsk vaniljpulver (eller en vaniljstång)
15 digestivekex
100g smör
1/2 tsk kardemumma
4 gelatinblad
500g hallon
200g philadelphiaost
250g kesella
1/2 tsk vaniljpulver (eller en vaniljstång)
Krossa kexen eller mixa i en matberedare. Smält smöret och blanda med kexen och kardemumman. Tryck ut i en form med avtagbar kant, 24 cm. Ställ kallt.
Blötlägg gelatinbladen i lite vatten. Ta upp och lägg i en kastrull med lite vatten. Smält försiktigt. Mosa hallonen.
Blanda philadelphiaost med kesella, hallon och vanilj. Rör försiktigt i den smälta gelén. Häll över allt i formen. Låt stå kallt i minst 3 timmar.
Servera cheesecaken med hallon och toppa gärna med färska myntablad.