Frestande halloncheesecake

Frestande halloncheesecake

Frestande halloncheesecake

Bjud på en sötsyrlig efterrättsdröm! Som dessert är cheesecake lika enkel som den är försvinnande god.

Ingredienser (4-6 port)

  • 15 digestivekex

  • 100g smör

  • 1/2 tsk kardemumma

  • 4 gelatinblad

  • 500g hallon

  • 200g philadelphiaost

  • 250g kesella

  • 1/2 tsk vaniljpulver (eller en vaniljstång)

Så här gör du (ca 30 min + 3 tim)

  1. Krossa kexen eller mixa i en matberedare. Smält smöret och blanda med kexen och kardemumman. Tryck ut i en form med avtagbar kant, 24 cm. Ställ kallt.

  2. Blötlägg gelatinbladen i lite vatten. Ta upp och lägg i en kastrull med lite vatten. Smält försiktigt. Mosa hallonen.

  3. Blanda philadelphiaost med kesella, hallon och vanilj. Rör försiktigt i den smälta gelén. Häll över allt i formen. Låt stå kallt i minst 3 timmar.

    Servera cheesecaken med hallon och toppa gärna med färska myntablad.