Gratinerad kassler med sting

Gratinerad kassler med sting

Gratinerad kassler med sting

Gratinera mera! Med kassler, paprika och en gräddig chilisås gör du enkelt en god och smakrik gratäng till middag.

Ingredienser (4 port)

  • 700g kassler

  • 2 röda paprikor

  • 2 dl chilisås

  • 4 dl grädde eller matgrädde

  • 100g riven ost

  • 4 portioner ris

Så här gör du (ca 30 min)

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva kasslerbiten i 1 cm tjocka skivor. Skiva paprikan tunt. Varva med kasslerskivorna i en ugnsfast form.

  2. Blanda chilisås med grädde, vispa lätt. Häll såsen över kasslerskivorna i formen. Toppa med riven ost. Gratinera i ugnen ca 20 minuter.

  3. Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.

    Servera kasslergratängen med ris.