Fixa festmiddagen på nolltid

Fixa festmiddagen på nolltid

Fixa festmiddagen på nolltid

Låt middagen sköta sig själv i ugnen! Ugnsstekt kycklingbröstfilé med potatisgratäng är enkelt att laga och minst lika festligt att äta.

Ingredienser (4 port)

  • 600g kycklingbröstfilé

  • 800g potatisgratäng

  • 150g sallad

Så här gör du (ca 30 min)

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Krydda kycklingbrösten med salt och peppar. Stek i lite olja ca 2-3 minuter per sida. Lägg över i en ugnsform och fortsätt tillaga i ugnen ca 10 minuter eller tills kycklingbrösten är helt genomstekta.

  2. Häll upp potatisgratängen i en ugnsform. Gratinera ca 20 minuter.

  3. Blanda salladen med lite olja. Salta och peppra.

    Servera kycklingen med potatisgratäng och sallad. Toppa gärna med rostade solroskärnor och färsk basilika.