Ingredienser (4 port)
600g rödspättafiléer
1 dl vetemjöl (eller rågmjöl)
2 dl skorpmjöl/ströbröd
2 ägg
600g potatis
200g gröna ärter
3 dl créme fraiche
1 citron
Färsk dill
600g rödspättafiléer
1 dl vetemjöl (eller rågmjöl)
2 dl skorpmjöl/ströbröd
2 ägg
600g potatis
200g gröna ärter
3 dl créme fraiche
1 citron
Färsk dill
Fördela ut mjölet på en tallrik och ströbrödet på en annan. Vispa äggen lätt i en tredje tallrik.
Salta och peppra rödspättafiléerna och vänd sedan först i mjölet, sedan äggen och sist i ströbrödet. Stek på medelvärme ca 2-3 minuter på varje sida (använd gärna en blandning av olja och smör när du steker).
Koka potatisen i lättsaltat vatten. Koka ärterna några minuter. Blanda fraîche med rivet citronskal och finhackad dill. Smaka av med salt och peppar.
Servera fisken med kokt potatis, ärter och dill- och citronsås. Toppa gärna med en skiva citron och färsk dill.