Panerad rödspätta till pangpris

Panerad rödspätta till pangpris

Panerad rödspätta till pangpris

Imponera med egenpanerad rödspätta! Att panera är enkelt och det blir otroligt gott med tillbehör som ärter och dill- och citronsås.

Ingredienser (4 port)

  • 600g rödspättafiléer

  • 1 dl vetemjöl (eller rågmjöl)

  • 2 dl skorpmjöl/ströbröd

  • 2 ägg

  • 600g potatis

  • 200g gröna ärter

  • 3 dl créme fraiche

  • 1 citron

  • Färsk dill

Så här gör du (ca 40 min)

  1. Fördela ut mjölet på en tallrik och ströbrödet på en annan. Vispa äggen lätt i en tredje tallrik.

  2. Salta och peppra rödspättafiléerna och vänd sedan först i mjölet, sedan äggen och sist i ströbrödet. Stek på medelvärme ca 2-3 minuter på varje sida (använd gärna en blandning av olja och smör när du steker).

  3. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Koka ärterna några minuter. Blanda fraîche med rivet citronskal och finhackad dill. Smaka av med salt och peppar.

    Servera fisken med kokt potatis, ärter och dill- och citronsås. Toppa gärna med en skiva citron och färsk dill.