Ingredienser (4 port)
250g smördeg
150g fetaost
100g soltorkade tomater
100g svarta oliver (utan kärnor)
3 dl matlagningsgrädde
4 ägg
1/2 kruka färsk basilika
250g smördeg
150g fetaost
100g soltorkade tomater
100g svarta oliver (utan kärnor)
3 dl matlagningsgrädde
4 ägg
1/2 kruka färsk basilika
Tryck ut smördegen i en pajform med låg kant. Nagga botten med en gaffel. Låt stå kallt ca 30 minuter. Värm upp ugnen till 200°C. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
Strimla basilikabladen. Fördela ut de soltorkade tomaterna i pajskalet. Toppa med basilikablad, oliver och smulad fetaost.
Blanda grädde med ägg. Smaka av med salt och peppar. Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.
Servera pajen med en fräsch tomatsallad.