Ingredienser (4 port)
Ca 1 kg fläskfilé
1 tsk timjan
800g potatisgratäng
200g haricots verts
4 port bearnaisesås
Ca 1 kg fläskfilé
1 tsk timjan
800g potatisgratäng
200g haricots verts
4 port bearnaisesås
Sätt ugnen på 175°C. Putsa filén och bryn den i en stekpanna med smör. Krydda med salt, peppar och timjan. Lägg köttet i en ugnsfast form. Stick i en köttermometer. Tillaga i ugnen tills köttet har en innertemperatur på ca 70°C (det tar ca 25-30 minuter). Vira köttet i folie och låt vila en liten stund innan servering.
Häll upp potatisgratängen i en ugnsform. Toppa gärna med lite riven ost. Tillaga i ugnen ca 25 minuter.
Koka haricots verts några minuter i lättsaltat vatten.
Servera fläskfilé i skivor tillsammans med potatisgratäng och bearnaisesås. Toppa gärna med färsk persilja.