Fixa fredagsfesten för liten slant

Fixa fredagsfesten för liten slant

Fixa fredagsfesten för liten slant

Med fläskfilé och färdig potatisgratäng gör du enkelt en festlig fredagsmiddag! Servera gärna med haricots verts och bearnaisesås.

Ingredienser (4 port)

  • Ca 1 kg fläskfilé

  • 1 tsk timjan

  • 800g potatisgratäng

  • 200g haricots verts

  • 4 port bearnaisesås

Så här gör du (ca 40 min)

  1. Sätt ugnen på 175°C. Putsa filén och bryn den i en stekpanna med smör. Krydda med salt, peppar och timjan. Lägg köttet i en ugnsfast form. Stick i en köttermometer. Tillaga i ugnen tills köttet har en innertemperatur på ca 70°C (det tar ca 25-30 minuter). Vira köttet i folie och låt vila en liten stund innan servering.

  2. Häll upp potatisgratängen i en ugnsform. Toppa gärna med lite riven ost. Tillaga i ugnen ca 25 minuter.

  3. Koka haricots verts några minuter i lättsaltat vatten.

    Servera fläskfilé i skivor tillsammans med potatisgratäng och bearnaisesås. Toppa gärna med färsk persilja.