Ingredienser (4 port)
300g chilibites
3 dl bulgur
1 rödlök
200g småtomater
1 kruka färsk persilja
1 citron
2 dl turkisk yoghurt (kan bytas ut mot vegetabiliskt alternativ)
1-2 vitlöksklyftor
300g chilibites
3 dl bulgur
1 rödlök
200g småtomater
1 kruka färsk persilja
1 citron
2 dl turkisk yoghurt (kan bytas ut mot vegetabiliskt alternativ)
1-2 vitlöksklyftor
Koka bulgur enligt instruktionerna på förpackningen. Byt gärna ut saltet mot en buljongtärning. Blanda turkisk yoghurt med pressad vitlök. Smaka av med mer vitlök, salt och peppar.
Finhacka rödlök och persilja. Skär tomaterna i mindre bitar. Blanda rödlök, tomater och persilja med kokt bulgur. Gör en dressing av olja, färskpressad citron, salt och peppar. Blanda med bulgursalladen.
Värm en stekpanna med lite olja. Stek chilibites i ca 8 minuter tills alla fått en fin stekyta.
Servera chilibites med bulgursallad och vitlökssås. Toppa gärna med färsk persilja och servera med ett gott bröd.