Blågula köttbullar till julröda priser

Blågula köttbullar till julröda priser

Blågula köttbullar till julröda priser

Egenrullade köttbullar är en favorit på julbordet. Här har vi gjort en klassisk variant med grädde, lök och ströbröd.

Ingredienser (4 port)

  • 500g blandfärs

  • 1 gul lök

  • 1 ägg

  • 1 dl grädde

  • 1/2 dl ströbröd

  • Nymald svartpeppar

Så här gör du (ca 35 min)

  1. Blanda grädden med ströbrödet och låt dra ca 10 minuter. Finhacka löken och stek i smör tills den är gyllene men inte bränd.

  2. Blanda färsen med lök, ägg och ströbröd i grädde. Smaka av med salt och peppar.

  3. Rulla små köttbullar och stek i smör tills de är genomstekta. Gör du dubbel sats kan det underlätta att först steka i stekpanna tills köttbullarna fått fin färg och sedan steka färdigt i ugnen.

    Servera köttbullarna på julbordet eller som middag med kokt potatis och sås.