Skinksmörgås till uppesittarkvällen

Skinksmörgås till uppesittarkvällen

Skinksmörgås till uppesittarkvällen

Vad passar väl bättre än en kvällsmacka med skinka i väntan på julafton. Med grönkålschips blir det dessutom extra smarrigt!

Ingredienser (4 port)

  • 4 skivor Julefröjd bröd

  • 8 skivor kokt julskinka

  • 1/2 knippe grönkål

  • Senap

Så här gör du (ca 25 min)

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta kålen och ta bort den hårda stjälken. Bryt kålen i mindre bitar och blanda med lite olja. Fördela ut på en bakpappersklädd ugnsplåt. Tillaga mitt i ugnen ca 5-10 minuter.

  2. Fördela ut två skinkskivor per brödskiva. Ringla över senap.

  3. Avsluta med att toppa med grönkålschips på toppen.

    Servera skinksmörgåsarna som en lätt middag eller till en julbuffé.