Ingredienser (4 port)
500g laxfilé
2,5 dl matlagningsgrädde
1 finhackad röd chili
1 citron
1 vitlöksklyfta
200g gröna ärter
4 portioner färsk fettuccine
500g laxfilé
2,5 dl matlagningsgrädde
1 finhackad röd chili
1 citron
1 vitlöksklyfta
200g gröna ärter
4 portioner färsk fettuccine
Finhacka lök, vitlök och chili. Tvätta citronen och riv skalet. Dela laxen i mindre bitar. Hetta upp olja i en stekpanna med hög kant. Stek löken någon minut. Sänk värmen och blanda ner vitlök, citronskal och chili. Stek under omrörning en minut.
Häll på grädden, koka upp och sjud några minuter. Lägg ner laxen och låt allt sjuda ca 5 minuter eller tills laxen är färdig. Smaka av med salt och peppar. Rör ner ärterna i såsen.
Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Avsluta med att blanda den kokta pastan med laxsåsen.
Servera laxen med pasta och sås. Toppa gärna med färsk dill.