Ingredienser (ca 10 port)
300g Oreo cookies
75g smör
3 dl vispgrädde
600g färskost
1 dl + 2 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
100g hallon
225g blåbär
7 gelatinblad
300g Oreo cookies
75g smör
3 dl vispgrädde
600g färskost
1 dl + 2 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
100g hallon
225g blåbär
7 gelatinblad
Klä en springform med bakplåtspapper. Smält smöret. Mixa 1 1/2 paket av oreokakorna till smulor och blanda i det smälta smöret, häll sedan över i springformen. Tryck till och låt stå kallt ca en timme. Blanda bär och 2 msk socker med 1 tsk vatten i en kastrull. Värm tills sockret smält och bären börjar bli mosiga. Häll över i en sil och pressa ut all saft. Låt saften svalna.
Lägg 5 gelatinblad i blöt. Blanda färskost, socker och vaniljsocker på låg hastighet med en visp. Tag lite av fyllningen och fördela i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och vänd ned. Värm upp och smält bladen under omrörning. Vänd ned i resterande fyllning. Vispa grädden och vänd ner i fyllningen. Tillsätt hälften av bärsaften, blanda ordentligt. Häll över oreobottnen och ställ kallt ca 3 timmar.
Lägg 2 gelatinbladen i blöt. Värm upp resten av bärsaften och blanda i gelatinbladen, rör tills gelatinet lösts upp. Låt svalna lite, häll sedan ut på den kalla cheesecakebasen, jämna till och ställ kallt, gärna över natten.
Servera oreocheesecake med färska bär och oreo.
Tips! Det går också att göra denna cheesecake i små portionsformer om man hellre vill det.