Inled nyårssupén med sparristoast

Inled nyårssupén med sparristoast

Inled nyårssupén med sparristoast

Den här frasiga sparristoasten är lyxigt god och enkel att göra. Perfekt som förrätt på nyårssupén!

Ingredienser (ca 8 port)

  • 4 skivor rostbröd

  • 300g bacon

  • 400g sparris

  • 2 dl crème fraiche

  • 1 dl riven parmesanost

Så här gör du (ca 25 min)

  1. Skär baconet i små bitar och knaperstek på låg värme. Rosta brödskivorna och dela sedan på hälften.

  2. Blanda crème fraiche med riven parmesanost. Smaka av med nymald svartpeppar.

  3. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 1 minut. Häll på 1 dl kallt vatten och ta av från plattan. Låt stå ca 5 minuter.

    Servera sparrisen på de rostade brödskivorna. Strössla över bacon och en klick parmesancréme. Toppa gärna med tunna skivor parmesanost.