Ingredienser (8 port)
1,4 kg oxfilé
2 kg potatisgratäng
300g småtomater
500g bearnaisesås
1,4 kg oxfilé
2 kg potatisgratäng
300g småtomater
500g bearnaisesås
Sätt ugnen på 150 grader. Salta och peppra filén. Bryn i smör så att filén får färg runt om. Lägg över i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer i mitten. Köttet är färdigt när innertemperaturen är ca 55 grader. Ta då ut filén och låt vila ca 10 minuter innan du skär upp.
Häll potatisgratängen i en ugnsfast form. Toppa gärna med riven ost. Ställ in i ugnen ca 20 minuter. Extra festligt blir det om du gör potatisgratängen i små portionsformar.
Dela småtomaterna på hälften och lägg över i en ugnsfast form. Ringla över olja. Salta och peppra. Ställ in i ugnen ca 15 minuter.
Servera oxfilén i skivor med potatisgratäng, varma småtomater och bearnaisesås. Toppa gärna med färsk timjan.