Så går det till när du söker jobb hos oss

Vi letar efter rätt kompetens och rätt potential för de tjänster vi bemannar. För att både du och vi ska känna att vi är rätt arbetsplats för dig går du igenom en process i flera steg.

Processen inleds med att du söker ett av våra lediga jobb. Nu behöver vi ta reda på om du är rätt person för tjänsten och du får möjlighet att lära känna oss närmare.

När du skickat in ansökan till oss görs ett första urval baserat på de kunskaps- och erfarenhetskrav vi ställt för tjänsten. Om du uppfyller grundkraven får du, via e-post, en länk till ett eller flera personlighetstest. Du behöver genomföra testerna för att kunna gå vidare i processen. Läs mer om våra tester och testmetoder här.

Sedan är det dags för intervju på plats hos oss (ibland genomför vi två intervjuer med kandidaterna). Den första intervjun är oftast en timme lång (en del roller kan ta längre tid) och om det blir en efterföljande intervju är den kortare.

Vi önskar referenser – minst två, varav en från någon som tidigare varit din chef eller arbetsledare.

Om du är den kandidat som vi vill erbjuda tjänsten kontaktar vi dig för att diskutera lön, andra villkor och datum för tillträde. Slutligen skriver vi ett anställningsavtal som både företaget och du skriver under. För att du ska känna dig trygg inför din första arbetsdag kommer du att få genomföra ett digitalt introduktionsprogram. Välkommen till ditt nya jobb!

Fotnot: Processen ovan beskriver hur det oftast går till i våra rekryteringar. Avvikelser kan förekomma.

Kontakt under processen
Vår ambition är att en rekrytering ska gå så fort som möjligt, både för din och vår skull. En roll kan därför komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Du bör därför genomföra de personlighetstester du fått skickat till dig snarast efter att du fått dem, för att snabbare kunna komma vidare i processen innan den avslutats.

Vi vill att du ska veta var i processen du befinner dig, om du har gått vidare till nästa steg eller inte. Du kan själv se status på din ansökan i din kandidatprofil under Sökta tjänster.

Så fort vi kan ge dig information så hör vi av oss via e-post eller telefon. Om du har frågor under processen kontaktar du den som ansvarar för rekryteringen (information om vem det är finns i annonsen).

Du får en skriftlig återkoppling på dina testresultat i direkt anslutning till att du har genomfört dem.