Bagel med julskinka

Bagel med julskinka

Bagel med julskinka

Låt de sista skivorna från julskinkan bli innehåll till en smarrig bagel. Med röd coleslaw, avokado och picklad lök blir kombinationen en mättande macka. Servera gärna vårt svinnsmarta brödöl, Bröl, till.

INGREDIENSER (4 personer)
250 g rödkål
3 msk majonnäs
1 ½ msk grov julsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1 stor avokado
100 g julskinka
Picklad lök

4 bagels eller hamburgerbröd

TILLAGNING
Hyvla rödkålen och blanda med majonnäs, senap och vinäger till en krämig slaw. Smaka av med lite salt och peppar.
Dela fyra bagels och rosta gärna snittytan gyllene. Dela avokadon, gröp ur köttet och skiva det. Fördela coleslawen på underdelen av bröden och fyll på med skinka och avokado. Toppa med lite picklad lök och lägg på locket. 

 

 

INGREDIENSER PICKLAD LÖK
1 ½ dl vatten
1 dl socker
½ dl ättika
2 rödlökar

TILLAGNING
Koka upp vatten, socker och ättika till en lag. Skala lökarna och skiva dem tunt. Lägg dem i en burk och häll över lagen. Låt svalna och kyl sedan.