INGREDIENSER (4 personer)
250 g rödkål
3 msk majonnäs
1 ½ msk grov julsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1 stor avokado
100 g julskinka
Picklad lök
4 bagels eller hamburgerbröd
TILLAGNING
Hyvla rödkålen och blanda med majonnäs, senap och vinäger till en krämig slaw. Smaka av med lite salt och peppar.
Dela fyra bagels och rosta gärna snittytan gyllene. Dela avokadon, gröp ur köttet och skiva det. Fördela coleslawen på underdelen av bröden och fyll på med skinka och avokado. Toppa med lite picklad lök och lägg på locket.
INGREDIENSER PICKLAD LÖK
1 ½ dl vatten
1 dl socker
½ dl ättika
2 rödlökar
TILLAGNING
Koka upp vatten, socker och ättika till en lag. Skala lökarna och skiva dem tunt. Lägg dem i en burk och häll över lagen. Låt svalna och kyl sedan.