Grillade färska kryddkorvar


INGREDIENSER
4 portioner
Tid: ca 30 min
600 g färska kryddkorvar
800 g potatisgratäng
Bearnaisesås
2 röda paprikor
2 rödlök
1 majskolv (eller 4 små bitar)
GÖR SÅ HÄR
Tänd grillen. Sätt ugnen på 200 °C. Häll upp potatisgratängen i en ugnsform och tillaga enligt instruktionerna.
Dela paprikorna och rödlökarna på hälften. Pensla alla grönsaker med olja.
Grilla korven och grönsakerna tills de fått fin färg och korven är helt genomstekt.
Servera korv och grönsaker med potatisgratäng och bearnaisesås. Toppa gärna med färska örter.
Grillade hamburgare


INGREDIENSER
4 portioner
Tid: ca 30 min
600 g färs
3-4 msk barbequesås med hickorysmak
1 ägg
4 hamburgerbröd
3 tomater
4 skivor cheddarost
1 rödlök
Inlagd gurka
Sallad
GÖR SÅ HÄR
Blanda färsen med barbequesås och ägget. Forma till hamburgare. Grilla några minuter på varje sida. Avsluta med att lägga en bit ost på varje burgare och värm tills osten börjar smälta.
Skiva tomaterna och strimla löken.
Grilla hamburgerbröden snabbt så att de får lite färg.
Servera hamburgarna med ost, bröd, rödlök, tomater, gurka och barbequesås.
Pizza capricciosa


INGREDIENSER
2 portioner
Tid: ca 20 min
2 pizzadegar
1 pizzasås
180 g strimlad skinka
125 g mozzarella
100 g champinjoner
GÖR SÅ HÄR
Ta ut pizzadegarna från kylen ca 30 min innan du ska baka ut dem. Sätt ugnen på 200°C. Skiva svampen och mozzarellan. Klä en ugnsplåt med ugnspapper.
Häng ut pizzadegen och lägg på plåten. Bred på tomatsåsen. Placera ut mozzarellan ovanpå såsen.
Fördela ut strimlad skinka och svamp över osten. Ställ in i ugnen ca 10 minuter.
Servera gärna pizzan med torkad oregano, färska kryddörter och en vitkålssallad.
Pasta pesto med prosciutto


INGREDIENSER
4 portioner
Tid: ca 20 min
500 g pasta penne
135 g Pesto Genovese
Prosciutto
GÖR SÅ HÄR
Koka pastan i saltat vatten. Häll av vattnet och häll tillbaka pastan i kastrullen.
Rör i pesto och låt allt bli varmt. Strö gärna på lite riven parmesanost också, om du har.
Servera pasta pesto med prosciutto. Toppa gärna med småtomater, färsk basilika och riven parmesanost.
Tips! Gör goda chips av prosciutton och servera till pastan. Lägg ut prosciutto på en bakplåtspappersklädd plåt och kör i ugnen, 150°C i 10 minuter.
Korv stroganoff


INGREDIENSER
4 portioner
Tid: ca 20 min
700 g grillkorv
1 gul lök
3 msk tomatpuré
3 dl vispgrädde
4 portioner ris
GÖR SÅ HÄR
Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.
Skär korven i tunna slantar. Finhacka löken. Fräs löken i smör i en gryta. Stek korven i smör i en stekpanna och blanda sedan ner med löken i grytan.
Rör i tomatpuré och grädde. Låt allt puttra ihop några minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite ketchup eller socker. Späd med vatten om du vill ha en lösare konsistens.
Servera korv stroganoff med ris. Toppa gärna med färsk persilja.
Fler billiga vardagsrätter