Camillas bakkasse

Camillas bakkasse

Camillas bakkasse

Fixa fikat till vinterns alla högtider med Camilla Hamids saffranskladdkaka. Försvinnande god och härligt kladdig, toppad med vit chokladkräm och sötsyrlig passionsfrukt. Mums!

Saffranskladdkaka med vit choklad
och passionsfrukt

Receptet bakas i en rund form med diameter på 23 cm.

INGREDIENSER
Kladdkaka:
300 g vit choklad
225 g smör
2 paket saffran à 0,5 g
3 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 dl vetemjöl
4 ägg

Vit chokladkräm:
50 g vit choklad
0,5 dl vispgrädde 40 %
150 g färskost
3 passionsfrukter

GÖR SÅ HÄR
Kladdkakan
1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med bakplåtspapper.
2. Grovhacka den vita chokladen och smält den över ett vattenbad.
3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme.Tillsätt saffranet och rör om tills det löst upp sig i smöret och du fått en fin, gul färg.
4. Blanda samman alla ingredienser, inklusive saffranssmöret och den vita chokladen, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
5. Häll upp smeten i formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25–30 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten är vobblig.
6. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet i minst 4 timmar, helst över natten, innan du toppar med krämen.

Krämen
1. Hacka chokladen grovt. Värm grädden i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills den smält. Vispa ner färskosten.
2. Bred krämen över tårtan. Ställ kallt minst 1 timme.
3. Halvera passionsfrukterna. Pressa saft och kärnor över kakan.