Carbonara med färsk pasta.

Carbonara med färsk pasta

Denna prisvärda vardagsklassiker är ett säkert kort till middagen. Med färsk pasta, grädde och parmesanost är det svårt att misslyckas. Toppa gärna med gröna ärtor och persilja. Smaklig måltid!

 

INGREDIENSER (4 pers)

500g tagliatelle
200g bacon
100g parmesanost
2 dl grädde
 

TILLAGNING (25 min)

1. Koka pastan i rejält med saltat vatten. Skär baconet i små bitar och knaperstek. Krydda gärna med svartpeppar. Riv osten.
2. Blanda grädden med riven ost och svartpeppar.
3. Häll den kokta pastan ner i stekpannan med bacon. Häll ner ost- och gräddblandningen och rör om försiktigt på låg värme ca 1 minut.

Servera pastan med sås och bacon. Gröna ärtor funkar bra till som grönsak. Toppa gärna med färsk persilja.