Festlig cheesecake med mango.

Festlig cheesecake.

Cheesecake är enkelt att göra och festligt att äta! Med mango som ingrediens blir kakan en välsmakande kombination av både sött och syrligt. 

 

 

INGREDIENSER (4-6 port)

15st digestivekex
100g smör
4 gelatinblad
500g fryst mango
4 dl grädde
400g färskost
1 tsk citronjuice
1 tsk vaniljsocker
 

TILLAGNING (30 min + 3 tim)

1. Krossa kexen eller mixa i en matberedare. Smält smöret och blanda med kexen. Tryck ut i en form med avtagbar kant (som gärna får vara 24 cm i diameter). Ställ kallt. 
2. Blötlägg gelatinbladen i lite vatten. Ta upp och lägg i en kastrull med lite vatten. Smält försiktigt.
3. Blanda tinad mango (spara lite till servering), gelatin, citronjuice, grädde, vaniljsocker och färskost i en mixer eller med mixerstav tills smeten börjar tjockna men fortfarandeär lös. Häll över allt i formen. Låt stå kallt minst 3 timmar.

Servera cheesecaken med mango (mixa med lite vatten till en puré). Toppa gärna med färska myntablad.