INGREDIENSER (För 4 personer)

6 st sprödbakade torskfiléer från en påse svinnsmarta Fula Fiskar (eller annan panerad fisk, exempelvis Garants sprödbakade torskfiléer)
3,5 dl rundkornigt ris
1,6 dl vatten
1 dl majonnäs
4-5 tsk wasabipasta (eller mer)
1 dl finskuren gurka
1 burk gari (inlagd ingefära)
1 baby romansallad
2 salladslökar
1 lime
2 msk rostade sesamfrön
Några dillvippor och koriander

GÖR SÅ HÄR

Tvätta riset i kallt vatten tills vattnet blir klart. Låt stå i kallt vatten i cirka 3 minuter. Koka upp riset i 1 minut och sänk värmen. Låt sjuda i 20 minuter.

Värm ugnen till 225 grader och lägg den panerade torsken på ett bakplåtspapper på ett galler. Grädda i ugnen i cirka 20-25 minuter.

Blanda wasabipastan med majonnäsen. Skär gurka och salladslök fint. Skölj salladen och dela limen i klyftor.

Häll av vätskan av garin.

Servera allt i skålar med pressad lime.

Läs gärna mer om vårt svinnsmarta klipp Fula Fiskar här!