INGREDIENSER (8 pinxos)
8 skivor baguette
8 ”buketter” blomkål
½ påse ”tempura mix” frityrmjöl
1 tsk curry
Olja till fritering
8 bitar manchego-ost
1 dl mango chutney
½ äpple, tärnat
Svartpeppar, salt

TILLAGNING
Blanda frityrsmeten med curry och vatten tills lagom tjock att det vill fastna lite på blomkålen. Lägg i blomkålen och låt dra ett par minuter. Värm upp olja i kastrull på medeltemperatur eller fritös. Ha alltid ett lock nära tillhands ifall det börjar gå galet. Blanda mangochutney med äpple och svartpeppar.
Fritera den panerade blomkålen tills gyllenbrun. Vila på papper och salta lätt. Bygg en liten macka med blomkål, chutney och manchego. Toppa gärna med någon ört och tryck i en tandpetare eller ett spett.

Detta svinnsmarta recept behöver inte vara absolut, precis som våra kylskåp och skafferier är fyllda med lite olika, så kan vi ta lite olika. Improvisera och ersätt efter tycke och tillgång.