INGREDIENSER (4 personer)
1 kg rester av helgskinka eller liknande
1 L must, till exempel påskmust
3 msk soja
1/3 gurka
½ rödlök
1 msk ättika 12%
1 msk socker
1 msk olja
1 tsk salt
4 frallor
TILLAGNING
Skär ner resterna av skinkan i grova bitar. Lägg i kastrull och häll på must och soja. Lock på och småkoka i 2 timmar. Av med lock och puttra tills vätskan nästan är helt borta, cirka 1-2 timmar. Mosa köttet med valfritt verktyg.
Skiva gurka och rödlök. Blanda i bunke tillsammans med ättika, socker, olja och salt. Låt dra minst 20 minuter. Bygg en skön fralla med varmt kött och snabbpickles.
Detta svinnsmarta recept behöver inte vara absolut, precis som våra kylskåp och skafferier är fyllda med lite olika, så kan vi ta lite olika. Improvisera och ersätt efter tycke och tillgång.