INGREDIENSER (4 portioner)
400 gr fryst fisk
1 burk krossade tomater
2 dl vatten
10 dl skurna valfria rotfrukter, bitar
1 dl grovt skuren lök
1 msk malen ingefära
1 msk malen spiskummin
1 tsk malen kanel
Salt och peppar
TILLAGNING
Tjonga ner tomaten och vattnet i en kastrull. Tillsätt kryddorna och löken samt rotfrukterna. Blanda runt lite. Toppa med fisken och på med ett lock. Låt småputtra på halvlåg temperatur i cirka 30-40 minuter. Tryck sedan sönder fisken som nu är klar med en stor trägaffel eller dylikt och blanda försiktigt runt. Servera gärna med lite aioli, krutonger och toppa med räkor. Mustigt!
Detta svinnsmarta recept behöver inte vara absolut, precis som våra kylskåp och skafferier är fyllda med lite olika, så kan vi ta lite olika. Improvisera och ersätt efter tycke och tillgång.