INGREDIENSER (2 personer)
6-8 skivor lax (rimmad, kallrökt eller gravad)
Wasabi
3 msk majonnäs
1 tsk soja
2 msk fint skuren gräslök
1 äggula
½ rödlök, ringar
Olja
1 dl ”tempura” mix (majsstärkelse, vetemjöl och bakpulver)

TILLAGNING
Tärna laxen fint. Blanda med wasabi efter tycke och tillsätt sedan äggula samt gräslök. Blanda tempuramixen med vatten tills den blivit lagom tjock och lägg sedan i rödlöken.

Värm försiktigt upp olja och fritera lökringarna tills de blivit gyllenbruna, lägg sedan på papper och salta. Blanda majonnäsen med sojan. Bygg en fin puck med laxen, toppa med sojamajonnäsen och lökringarna.

Detta svinnsmarta recept behöver inte vara absolut, precis som våra kylskåp och skafferier är fyllda med lite olika, så kan vi ta lite olika. Improvisera och ersätt efter tycke och tillgång.