INGREDIENSER (4 portioner)
2,5 dl nyponsoppa
1 burk (33cl) läsk
2 tsk salt
2 tsk torkad ingefära
2 klyftor pressad vitlök
3msk majsmjöl
1 kg valfria rotfrukter & grönsaker, skurna i bitar och skivor

TILLAGNING
Blanda nyponsoppa, läsk, majsmjöl, salt, ingefära och vitlök med en visp i en bunke tills klumpfri. Häll upp blandningen i en stor wokpanna eller stekpanna. Värm upp under vispning. När den börjar tjockna, tillsätt grönsakerna och blanda runt tills önskat tuggmotstånd. Servera gärna med ris eller nudlar. Tillsätt kyckling, tofu eller annat om så önskas.

Detta svinnsmarta recept behöver inte vara absolut, precis som våra kylskåp och skafferier är fyllda med lite olika, så kan vi ta lite olika. Improvisera och ersätt efter tycke och tillgång.