INGREDIENSER (4 portioner)
5 skivor formbröd, skuret i små bitar
1 ägg
3 äggulor
2 tsk salt
700 gr kokad, kall skalad potatis, skurna i bitar
3 buljongtärningar
1 L vatten
1 gul lök, skivad
Valfri mängd svamp
TILLAGNING
Mixa bröd, potatis, ägg och salt till en slät massa. Låt vila i kyl i 20 min.
Koka upp buljongen med vattnet, löken och svampen. Forma små bitar eller queneller av potatismixen och droppa ner i den svagt sjudande buljongen. På med lock och låt svagt sjuda i 20 minuter. Servera gärna med lite hackade örter och riven ost eller vänd ner lite spenat. Sleva på!
Detta svinnsmarta recept behöver inte vara absolut, precis som våra kylskåp och skafferier är fyllda med lite olika, så kan vi ta lite olika. Improvisera och ersätt efter tycke och tillgång.