Grillad pak choi

Grillad pak choi

Grillad pak choi

Testa att grilla pak choi med chili- och limeolja till grillmiddagen.

INGREDIENSER
4 personer
Tid: ca 30 min

2 pak choi-huvuden
1/2 dl olivolja + mer till pensling
1 + 1 lime
1-2 färska chilifrukter eller 1/2 tsk chiliflakes
flingsalt

TILLAGNING
Dela pak choi-huvudena horisontellt och skölj ur dem. Pensla dem med lite olja runtom. 

Grilla dem så de får färg på båda sidor, flytta över till indirekt värme och grilla tills de är mjuka men fortfarande spänstiga, ca 10 minuter. Ta upp och lägg på uppläggningsfat. 

Dela och grilla den ena limen på snittytorna tills de får färg. Riv skalet från den andra limen och pressa ur saften. Blanda det med 1/2 dl olja.

Dela chilin på längden, skrapa ur kärnor och fröfästen och skiva den tunt. Tillsätt det till oljan och skeda över pak choien. 

Salta lätt och servera med den grillade limen att pressa över.