INGREDIENSER (4 personer, 45 min)
4 röda paprikor
150 g fetaost
1 1/2 dl crème fraiche
5 soltorkade tomater
1 dl urkärnade svarta oliver, gärna kalamata
1 vitlöksklyfta
1 ekologisk citron
1 tsk italiensk salladskrydda
2-3 msk pumpafrö
1/2 dl plockad färsk oregano
olivolja 
salt och peppar

 

TILLAGNING
Dela paprikorna horisontellt och skär bort kärnhus och de vita mellanväggarna. Pensla dem med olja och grilla dem lätt på varje sida så de får lite färg. Mosa ihop fetaost med crème fraiche. Hacka de soltorkade tomaterna och oliverna. Lägg undan ca 1 msk av tomathacket till dekoration. Skala och riv vitlöksklyftan. Tvätta och riv skalet från citronen. Blanda allt och smaka av med salladskrydda, salt och peppar. Fyll paprikorna och grilla dem under lock på indirekt värma ca 10 minuter. Toppa med pumpafrön och de resterande soltorkade tomaterna samt oreganon. Ringla över lite olja och servera.