INGREDIENSER (4 personer, 60 min)
1 medelstor zucchini
1 medelstor aubergine
2 mindre paprikor
4 tomater
1/2 vitlök, delad horisontellt
1 förpackning hela tomater, 400 g
ev lite honung eller socker
1 mozzarellaost, 125 g
1/2 kruka hackad färsk oregano
1/2 kruka plockad färsk basilika
olivolja
salt och peppar

DESSUTOM
1 lågt kokkärl, t ex stor gjutjärnspanna eller gryta som tål het värme.

TILLAGNING

Skär zucchini och aubergine i centimetertjocka skivor. Klyfta paprikorna och tomaterna. Lägg tomatklyftorna åt sidan. Pensla grönsakerna och snittytan på vitlökshalvan med olivolja och grilla snabbt runtom tills det får färg. Flytta vitlökshalvan till indirekt värme tills den är mjuk. Lägg resten av de grillade grönsakerna i en panna eller gryta som tål het värme. Tillsätt tomatklyftorna och de hela förpackade tomaterna och rör om. Ställ på indirekt värme och låt sjuda ca 25-30 minuter tills vätskan har kokat ner lite och grönsakerna är mosiga. Kläm i vitlöksklyftorna och vänd i oreganon. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite honung eller socker. Bryt mozzarellan i bitar och lägg på tillsammans med basilikabladen. Ringla över lite olja och bjud ett gott bröd till.