INGREDIENSER (4 personer, 40 min)
2 mindre spetskålhuvuden
50 g smör
olivolja
flingsalt

DRESSING 
1 1/2 dl gräddfil
1 dl majonnäs, gärna amerikansk
2 msk grov söt senap
1 msk hackad persilja
salt och peppar

CRUNCH
1 dl hasselnötskärnor
1/2 dl kapris
1 dl finriven parmesanost

TILLAGNING
Dela vitkålen i halvor eller kvartar om de är större. Pensla lätt med olja. Grilla dem först på direkt värme några minuter runtom så de får färg.  Flytta dem sedan till indirekt värme under lock. Låt de grillas tills de är mjuka, ca 10-15 minuter. Vänd då och då. Pensla med smöret med jämna mellanrum. Salta lätt. Rör ihop ingredienserna till dressingen. Hacka nötterna grovt och rosta dem i torr panna på medelvärme någon minut tills de får lite färg. Akta, de bränns lätt. Låt svalna. Blanda nötterna med kapris och riven parmesanost. Servera kålen med dressingen och hasselnötscrunchet.