


INGREDIENSER (4 portioner)
100 g smör
150 g mörk choklad (70% kakao)
2 ägg
2 äggulor
0,5 dl strösocker
4 msk vetemjöl
Smör och kakao till formarna
1/2 burk dulce de leche
1 paket färska hallon
1 paket färska blåbär
1 paket färska jordgubbar
1 kruka citronmeliss
1 paket florsocker
1 burk guldpulver
1 paket vaniljglass
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 225 grader (över och undervärme). Smörj formarna och täck dem i kakao.
Dela smör och choklad i bitar och smält ihop försiktigt i en kastrull eller över vattenbad.
Lägg äggulor, ägg och strösocker i en bunke. Vispa till en vit och fluffig smet med elvisp.
Sikta ner vetemjölet och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.Tillsätt därefter smör- och chokladblandningen och vänd försiktigt med slickepott bara precis till dess att allt blandats.
Fyll formarna med ca 2/3 smet. Spritsa dulce de leche i mitten på varje chokladfondant.
Grädda i mitten av ugnen i ca 8-12 minuter. I min ugn ger 12 minuter en rinnig insida, 15 minuter en krämigare insida och 20 minuter en genomgräddad mjuk kaka men det är olika från ugn till ugn. Testa dig fram!
Låt formarna svalna lite innan du vänder dem upp och ner på en tallrik och serverar med guldpulver, citronmeliss, florsocker, en kula glass och färska bär.
Se mer på Camilla Hamids instagramkonto: @camillahamid