INGREDIENSER (2 portioner)

250 g okokt sushiris

Su: 
4 msk risvinäger 
2 msk socker 
1/4 tsk salt 

Lax:
Ca 360 g färsk lax (2 paket laxloin), tärnad i ca 1 cm stora tärningar
2 msk japansk soja

Grönsaker:
1 mango, tärnad 
1/4 rödkål, strimlad 
4 st små rädisor 
1 st salladlök, strimlad 
1 morot, riven 
1 avokado, skivad 

Chilimajo:
3 msk majonnäs
1 tsk sesamolja
1 tsk chilisås, tex kimchibas eller sirasha 

Toppings: 
Kryddkrasse
Noriblad
Sesamfrön
Koriander

GÖR SÅ HÄR

Koka riset enligt förpackning. Blanda "Su" tills sockret löst upp sig, häll över det varma riset och blanda runt. 

Placera riset i en skål. Gör i ordning grönsakerna. Tärna laxen och häll sojan över. Toppa riset med alla grönsaker och den tärnade laxen.

Blanda chilimajon och drizzla över. Toppa med krasse, nori, sesamfrön och koriander. Njut!

Se mer på Filip Poons instagramkonto: @filippoon