INGREDIENSER (För 3 portioner)
500 g färsk gnocchi
100 g chèvre
1,5 dl turkisk yoghurt
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
0,5 dl vitt vin
En halv citron, zest
En halv påse pinjenötter
En påse spenat, 65 g
Två nävar haricots verts, färska eller frysta
En kruka salvia
Smör
Parmesan
GÖR SÅ HÄR
Mixa chèvre, turkisk yoghurt och citronzest slätt, smaka av med salt och peppar.
Stek haricots verts hårt i lite olja. När de fått yta, i med smör och tunt skuren vitlök och schalottenlök.
Häll på spenat och vin. Låt koka in.Torrosta pinjenötter under tiden.
Ta 2-3 msk smör i en annan panna och låt det nästan brynas. Tjoffa ner gnocchin och när de fått go, krispig yta slänger du ner salvian. Kanske lite mer smör också.
Bred ut chèvrekrämen på en tallrik och lägg på haricots verts och gnocchin. Toppa med pinjenötter och parmesan och kanske lite mer citronzest.

Servera med tilltugg som breasola med kronärtskocka i bitar (och olja), hackad ruccola, parmesan, pinjenötter, schalottenlök, citron och olivolja. Lite oliver vid sidan av och manchego som fått ett varv med brännaren, mandlar och tryffelhonung!
Äh, nu tar vi helg!
Se mer på Gottigheters instagramkonto: @gottigheter