INGREDIENSER

Krämiga nudlar:
800 gr udonnudlar i vakuumförpackning
4 vitlöksklyftor, finhackade 
2 msk smör 
2,5 dl grädde 
1-2 msk gochujang
1-2 msk japansk soja
1 msk sesamolja

Koreansk biff:
600 g välmarmorerad ryggbiff 
2 msk japansk soja 
2 tsk sesamolja
1 tsk honung eller strösocker 
1 vitlöksklyfta, riven 
Svartpeppar 

400 gr broccoli 
1 msk sesamolja 
1 msk japansk soja 
1 knippe gräslök, hackad 
1 msk rostade sesamfrön 
4 äggulor 

GÖR SÅ HÄR

Lägg köttet i snabbmarinad av 2 msk soja, 2 tsk sesamolja, honung, vitlök och lite peppar. Låt stå. 

Dela broccolin i munstora bitar. Lägg i en ugnsform, ringla över 1 msk sesamolja och 1 msk soja. Rosta i 225°C ugn i 20 minuter. 

Förbered såsen till nudlarna i en stor stekpanna. Stek vitlöken mjuk i smör, tillsätt grädde, gochujang, soja och sesamolja. Låt få ett uppkok och smaka av. Det ska smaka ganska salt då nudelvattnet inte saltas. Håll varmt. 

Koka udonnudlarna i 2 minuter, skölj i kallt vatten så tillagning avstannar. Låt stå i durkslag.

Stek köttet på båda sidor till önskad temperatur. Låt vila i 5 minuter. Skär upp i tunna skivor. 

Öka värmen på såsen och lägg i nudlarna. Vänd runt ordentligt och låt nudlarna bli varma. 

Lägg upp nudlarna på 4 tallrikar tillsammans med kött, den rostade broccolin och varsin äggula. Strö på sesamfrön, gräslök och servera genast! 

Se mer på Jennie Walldéns instagramkonto: @jenniewallden