Grillad kycklingfilé till helgen.

Grilla kyckling till helgen.

Med en riktigt god marinad är det svårt att misslyckas! Här smaksätter du kycklingen med honung, citron och vitlök innan den grillas. Tillsammans med potatisgratäng och grillad sparris får du en lyxigt god och enkel middag.

 

INGREDIENSER (4 pers)

600g Kycklingbröstfilé
1/2 dl olja
1 msk honung
1/2 pressad citron
2 kg potatisgratäng
200g sparris

TILLAGNING (45 min)

1. Tillaga potatisgratängen i ugnen enligt instruktionerna på förpackningen.
2. Blanda pressad vitlök med olja, citron och honung. Smaka av med salt och peppar. Lägg kycklingfiléerna i marinaden och låt ligga en stund. Lägg sedan på grillen på indirekt värme ca 25 minuter tills kycklingen är helt färdig. Vänd då och då.
3. Grilla eller stek sparrisen några minuter tills den är färdig.

Servera kycklingen med potatisgratäng och sparris. Toppa gärna med färska kryddor.