Mustig höstgryta med högrev.

Mustig höstgryta.

En mustig gryta värmer gott på höstkanten. Nyskördade svenska rotfrukter passar perfekt med högrev som får sjuda tills det blir riktigt mört. Servera med potatis så har du en riktigt matig middag! 

 

 

INGREDIENSER (4 pers)

600g högrev
1 gul lök
2 morötter
300g kålrot
2 köttbuljongtärningar
1 msk tomatpuré
1/2 msk soja
600g potatis
 

TILLAGNING (60 min)

1. Skär köttet i mindre bitar, ca 3x3 cm. Hacka löken. Skala och skär morötter och kålrot i mindre bitar. Bryn köttet i omgångar i smör i en gryta. Blanda ner löken och låt allt steka ihop några minuter.
2. Smula ner buljongtärningar och häll på 5 dl vatten. Blanda i tomatpuré och soja. Krydda med nymald svartpeppar. Låt allt koka upp och sjud minst 30 minuter, gärna längre. Lägg sedan i rotfrukterna och puttra ytterligare 30 minuter eller tills köttet är mört.
3. Koka potatisen. Smaka av grytan med salt och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt grädde eller lite rött vin om du vill det.

Servera grytan med kokt potatis. Toppa gärna med färsk persilja.